HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Tek Kullanımlık Koruyucu Tulumlar

17-05-2019 18:14
Tek Kullanımlık Koruyucu Tulumlar

Bu Blog'da koruyucu giysiler için bazı standartlar ve sınıflandırma sistemleri açıklanmaktadır.

Spesifik olarak, kimyasal spreylere veya asbest gibi tehlikeli tozlara karşı koruma için kullanılan türler gibi atılabilir tulumlara yakından bakar.

 

Tulum gibi koruyucu giysiler neden kullanılmalı?

İşçiler, işyerinde birçok tehlikeli kimyasal, buğu ve parçacıklara maruz kalabilir. Örneğin, asbest, mezotelyoma ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olan iyi bilinen bir tehlikedir .

En az miktarda inhale asbest, sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle Avustralya'da asbest kullanımı için katı düzenlemeler ve standartlar söz konusudur.
Asbest elbisesi ve maske, eldiven ve koruyucu gözlük gibi diğer kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması hayati önem taşır.

 

Ek olarak, çalışanlar ortalama çalışma alanında birçok zararlı toz ve kimyasalla karşılaşabilirler.

 

 

Birçok işyeri ve işyeri sağlığı ve güvenliği kuralları, çalışanların belirli iş süreçleri için tek kullanımlık koruyucu tulumlar dahil KKD giymesini zorunlu kılar.
Bunlar hem asbestle hem de kimyasal maddelerle çalışma, boya püskürtme, ahşap işleri, kimyasal üretim, çevresel iyileştirme, cam elyafını temizleme ve kullanma gibi tehlikeli işlemlerle uğraşır.


 Tozlar, kimyasallar ve partiküller için testler ve standartlar


Standartlar Onaylı koruyucu tulumlar genellikle 'Tip' ile belirtilir. Bu tür neye karşı koruduğunu gösterir.
Bir dizi Uluslararası veya EN Standardı uyarınca yapılan testlerle ilgilidir. Kısacası, bu standartlar aşağıdakilere karşı direnci kontrol eden çok çeşitli bireysel performans testlerini kapsamaktadır:


  • Aşınma ve çatlama
  • Çekme dayanımı ve yırtılma direnci
  • Delinmelere karşı direnç
  • Kimyasal geçirgenliğe karşı direnç
  • Sıvı iticilik
  • Sprey ve aerosollere karşı direnç
  • Ateşleme direnci

Giysi bir dizi testten geçtikten sonra, Standartlar farklı uygulamalar için uygunluğuna bağlı olarak (sağda listelenmiştir) bir veya daha fazla türe sınıflandırır.

 

Tip Sınıflandırmaları

Tip 1 - Gaz sızdırmaz

Tip 2 - Gaz içermez

Tip 3 - Sıvı geçirmez

Tip 4 - Sıkı püskürtme

Tip 5 - Havadaki partiküllere karşı korur

Tip 6 - Sıvı kimyasal sıçramasına karşı korur

Tek kullanımlık tulumlar birden fazla Tip için onaylanabilir. Genellikle, tulumlar örneğin 'Tip 5/6' veya Tip 3/4/5 'olarak tanımlanır.

 

Tip 1 ve Tip 2 Tulumlar

Aşırı kimyasal koruma

Tip 1, sıvı ya da gaz şeklinde kimyasal kirlenmeye karşı koruma sağlamak için tasarlanmış tamamen kapalı koruyucu gaz geçirmez elbiseleri ifade eder. 
Bunlar hava hattı ile veya hava hattı olmadan da gelebilir. Benzer şekilde, toz, sıvı ve buhar girişini engellemek için pozitif basıncı tutan gaz geçirmez giysiler Tip 2 olarak adlandırılır.

Bununla birlikte, endüstrimizdeki koruyucu tulumların en yaygın sınıflamaları Tip 3 ila Tip 6'dır. Öyleyse bunlara daha detaylı bakalım.

Tip 3, 4, 5 ve 6 Tulumlar

Bu tipler arasındaki fark nedir?

Tip 3 - Sıvı Sıkı

 

Tip 3 tulumlar dikişli yerine dikişleri kapatılmıştır. Üreticiler bunları sıvı geçirmez ve test sırasında sıvı kimyasalın güçlü yönlü jetlerine dayanabilecek bir kumaştan yapmalıdırlar. 

Ayrıca, Standart, 'başarısız' kabul edilmeden önce giysiye sadece küçük bir sıvı kısmının girmesine izin verir. Bu, yüksek basınçta kuvvetli bir sıvı jetinin geçiş zamanına dayanır. Daha sonra değerlendiriciler,
tuluma bu buluşma zamanı ile ilgili olan bir sınıf vereceklerdir: Sınıf 1, atılımın sadece 10 dakika sürdüğü, ancak Sınıf 6'nın 6 saat boyunca girmeye karşı direnç gösterdiği şekilde, sınıfın alt ucundadır.

Tip 4 - Sıkı Püskürtme

 

Sprey sıkı koruyucu giysiler genellikle sıvı kimyasalların doygunluğuna karşı koruyan bir tulumdur. 
Hem kumaş hem de dikişler sıvının hacminin giysinin üzerinde biriktiği yerlerde titizlikle test edilir ve havuzlara ve perçinlere neden olur. 
Tip 4 sınıflamasına uygunluk testi Tip 3 testine benzer, ancak duş gibi daha düşük bir basınçta daha hafif bir sprey kullanır.

Tip 5 - Havadaki Parçacıklar

 

Bu giysiler, başlık, vizör ve ayak örtüleri olan veya olmayan tek parça tulumlar veya iki parça elbise gibi gövdeyi, kolları ve bacakları örten tam vücut koruyucu ürünlerdir. 

Bunlar toza ve parçacıklara karşı dayanıklılıklarını test etmek için test edilir. Hafif sanayi temizliği, şantiyenin hazırlanması ve taşıma yalıtımı gibi işlemler için uygundurlar. 
Tip 5 Kategori 3 dereceli tulumlar, yeniden kullanılabilir olmaktan ziyade tek kullanımlık olmaları kaydıyla, asbest işine uygundur .

Testi Tip 5 olarak geçen tulumlar, 0.6um partikül büyüklüğünde kuru bir aerosole maruz bırakılırken giyside bir dizi hareket gerçekleştiren test konusuna tabi tutulur. 
Aerosolün içeri sızması da minimum bir eşiğin altında olmalıdır.

Tip 6 - Hafif Püskürtme Koruması

Bu tip hafif püskürtme ve su sıçramasına karşı korunma amaçlı kıyafetleri kapsar. Tip 3 ve 4 püskürtme testlerinden farklıdır, çünkü daha az miktarda sıvı püskürtülür ve

giysi üzerinde sıvı birikmez. En düşük kimyasal koruma seviyesidir ve risklerin düşük olarak değerlendirilmiş olması ve tam bir sıvı geçirgenlik bariyerinin gerekli olmaması durumunda kullanılması amaçlanmıştır.

Tyvek Tek Kullanımlık Koruyucu Tulumlar

 

Tyvek, DuPont tarafından üretilen tescilli bir kumaştır. Isı kullanılarak birbirine kaynaklanmış yüksek yoğunluklu bir polietilen elyaftır.

Dokuma veya tabakalı olmadığından pürüzsüz ve güçlü bir yüzeye sahiptir ve aşınma ve yıpranmaya karşı mükemmel direnç sağlar.


3M Tek Kullanımlık Koruyucu Tulumlar


 

3M ™ 4510 Tek Kullanımlık Tulumlar , hafif sıvı sıçramalarına ve tehlikeli tozlara karşı temel bariyer koruması sağlamak için mikro gözenekli lamine malzemeden yapılmıştır. Uygulamalar boya püskürtme, metal parlatma, makine veya araç bakımı (yağlar ve gresler) ve genel endüstriyel temizleme ve işlemeyi içerir.

3M ™ 4520 Tek Kullanımlık Tulumlar hafif, nefes alabilen SMMMS polipropilenden yapılmıştır. Hafif sıvı sıçramalarına ve tehlikeli tozlara karşı temel bariyer koruması sağlarken, ısı stresini de azaltırlar. Ağaç işleri, genel toz elleçleme, hafif hizmet bina temizliği, yalıtım döşeme ve metal parlatma için uygundur.

3M ™ 4530 Tek Kullanımlık Tulumlar , alev dirençli, hafif, nefes alan polipropilenden yapılmıştır. Primer FR giysiler üzerine giyilmek üzere tasarlanmış olup toz ve hafif sıvı sıçramalarına karşı koruma sağlamaya yardımcı olabilirler. Kaynak, metal taşlama, genel toz taşıma ve ahşap işlerinde kullanın.

3M ™ 4540+ Tek Kullanımlık Tulumlar , gelişmiş hava sirkülasyonu için nefes alabilen arka panelli lamine malzeme yapısına sahiptir. Hafif sıvı sıçramalarına ve tehlikeli tozlara karşı bariyer koruması sağlamaya yardımcı olabilirler. Boya püskürtme, endüstriyel ve farmasötik işleme, asbest muayenesi, yalıtım döşeme ve araç ve makine bakımında (yağlar ve gresler) kullanın.

 

3M ™ 4565 Tek Kullanımlık Tulumlar , sıvı sıçramalarına, tehlikeli tozlara ve bazı biyolojik kirleticilere karşı bariyer koruması sağlayan bant dikişleri bulunan yüksek kaliteli laminat yapıya sahiptir. Boya püskürtme, endüstriyel ve farmasötik imalat, asbest muayene ve elleçleme ve sağlık hizmetlerinde kullanın.

Tüm vücut koruyucu tulumlarımızı incelemek için lütfen tıklayın

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.